Ordin de protecție provizoriu emis de către polițiștii brașoveni

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Astfel, la data de 20 ianuarie 2023, în jurul orei 11.00, polițiștii au fost sesizați cu privire la existența unui coflict, iscat la adresa de domiciliu a unei familii, din municipiul Săcele.

Cercetările au arătat că, pe fondul discuțiilor în contradictoriu, bărbatul și-ar fi agresat fizic soția și ar fi amenințat-o cu acte de violență, fapt ce i-a provocat femeii o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat. Pentru că acesta a continuat să se manifeste violent chiar și la sosirea polițiștilor, a fost solicitată intervenția unui echipaj medical, care l-a preluat și internat la o unitate medicală.

Citeste și:  Subreprezentare cronică a femeilor la nivelul administraţiilor locale. Doar 6,5% dintre primari şi doar 9% dintre consilierii locali sunt femei

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit și instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.