Organizaţia Mondială a Sănătăţii ar putea adăuga pe lista cu medicamente esențiale și medicamentele împotriva obezității

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar putea adăuga medicamentele împotriva obezităţii pe lista medicamentelor esenţiale. Această listă este folosită pentru a ghida deciziile de achiziţie ale guvernelor din ţările cu venituri mici şi medii. Totodată, lista model a medicamentelor considerate esențiale de către OMS reunește medicamentele considerate a fi cele mai eficiente și sigure într-un sistem de sănătate.

Lista este frecvent utilizată, astfel că fiecare țară poate să își dezvolte propria listă a medicamentelor esențiale, pe baza listei OMS.

Peste 650 de milioane de adulţi din întreaga lume suferă de obezitate, o cifră cel puţin triplă comparativ cu cea din 1975, iar aproximativ alte 1,3 miliarde de persoane sunt supraponderale, conform OMS. Majoritatea (70%) locuiesc în ţări cu venituri mici şi medii. „În prezent, nu există medicamente incluse în listă care să vizeze în mod specific pierderea în greutate în cadrul actualei poveri globale a obezităţii”, au declarat cercetătorii. 

Citeste și:  872 de cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în judeţul Braşov

Specialiştii agenţiei vor analiza propunerea luna viitoare, iar lista actualizată a medicamentelor esenţiale va fi publicată în septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.