Organizaţia municipală USR Braşov îşi susţine aleşii locali în faţa presiunilor şi ameninţărilor dezvoltatorilor imobiliari

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, a devenit recent ținta unor jigniri și amenințări. Vicepreședintele tineretului liberal a postat o poză trucată a Flaviei Boghiu, în care aceasta avea un ochi vânăt. Din comentariile care au curs nu au lipsit amenințările, iar Flavia Boghiu spune că se teme pentru siguranța ei. Acest incident vine la doar câteva zile după ce o consiliera din Mogoșoaia a fost îmbrâncită de doi colegi care i-au smuls telefonul.

Postarea a fost imediat încurajată și de un dezvoltator imobiliar  – Kehaiyan Garbis-Vicentiu, care ar fi nemulțumit că în comisiile de urbanism, Flavia Boghiu, îi ia la puricat proiectele imobiliare. Omul de afaceri a sugerat că Boghiu ar merita să fie bătură precum consiliera USR din Mogoșoaia și că i-ar plăcea să fie reală poza, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit informațiilor G4Media, Flavia Boghiu a început să deranjeze interesele dezvoltatorilor imobiliari, având în vedere contribuția sa în comisia de urbanism a Primăriei. Kehaiyan Garbis-Vicentiu – dezvoltatorul imobiliar care spune că i-ar plăcea ca Flavia Boghiu să fie bătută – este dat in judecată de mai multe persoane care au cumpărat apartamente de la el, în Râmnicu Vâlcea și București. În Brașov este cunoscut pentru investiția „American Dream”, care a dus la tăierea unui deal din Schei pentru construirea a 1000 de apartamente. A fost oprit in 2017 de noul primar Allen Coliban (pe atunci senator USR) și de protestele unor organizații civice. Kehaiyan Garbis-Vicentiu o acuză pe Flavia Boghiu acum, că îi blocheaza proiectele imobiliare.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Ulterior, tânărul liberal a șters postarea, și-a cerut scuze pentru „gluma sa” și a anunțat că își dă demisia din partid „până la clarificarea acestei situații”.


În continuare, prezentăm integral, comunicatul de presă transmis de Uniunea Salvaţi România – filiala municipală Braşov:

„La USR Brașov, unde atât președintele organizației municipale cât și viceprimarul Brașovului și liderul grupului de consilieri USR sunt femei, trăim într-o bulă de normalitate, în care femeile sunt prețuite și respectate. Realitatea, așa cum o arată și comunicatul FILIA din 31 ianuarie este însă cu totul alta (https://bit.ly/3rrjphv), iar evenimentele din ultimele zile n-au făcut decât s-o ilustreze.

Considerăm descalificantă, îngrijorătoare și deci inacceptabilă orice manifestare sau exprimare care validează, chiar și voalat, violența împotriva femeilor.

Salutăm promptitudinea cu care PNL a reacționat la acest caz, delimitându-se de derapajul tânărului liberal brașovean și cerând excluderea acestuia din rândurile organizației. Salutăm, de asemenea, reacția reprezentanților altor partide politice care și-au arătat dezaprobarea față de acest tip de atitudine.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Cazul Mogoșoaia (unde Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR, a fost agresată fizic și verbal de doi consilieri locali, PNL și respectiv PMP) și cazul Brașov (unde Flavia Boghiu, viceprimarul USR, a fost amenințată fățiș de dezvoltatorul imobiliar Garbis-Vincențiu Kehaiyan, omul din spatele proiectului American Dream, care în 2017 a defrișat fără autorizație un deal din Șcheii Brașovului, pentru a construi 1000 de apartamente și garsoniere) au și alt element comun: presiunea anumitor dezvoltatori imobiliari, dispuși să meargă până la șantaj și amenințări pentru a-și duce la capăt proiectele.

Decizia noii administrații brașovene de a depolitiza complet Comisia de Urbanism a Primăriei începe să-și arate efectele: multe dintre noile proiecte imobiliare ajunse pe masa acestei comisii trebuie acum refăcute pe criterii de legalitate sau adaptate noii realități a Brașovului. În paralel, se lucrează la finalizarea noului Plan Urbanistic General, instrumentul care va pune capăt dezvoltărilor imobiliare haotice.

Aleșii noștri locali își iau în serios misiunea încredințată de brașoveni, iar întreaga noastră organizație este alături de ei. Suntem pe drumul cel bun, un drum de la care nu ne vom abate, indiferent câte presiuni și amenințări vor mai apărea.”

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

„Într-o postare publică, un lider al tineretului liberal amenință o femeie cu bătaia. O face mârlănește, cu o nesimțire incalificabilă. La postarea domniei sale răspunde, de data asta pe șleau, un dezvoltator imobiliar dintre cei mai dubioși, îndemnând la repetarea a ceea ce au făcut, la Mogoșoaia, alți golani din politică. Corupție, violență și inacceptabil de multă nesimțire. Acestea sunt “calificările” clasei politice vechi, împotriva cărora mă așteptam să lupte toată clasa politică actuală. E îngrozitor să vezi tineri liberali cu metehne potrivite mai degrabă unui clan mafiot. Există niște limite. Sau măcar ar trebui să existe. Sper ca PNL-ul să îl demită urgent pe liderul tineretului liberal din Brașov. Noi vom face o plângere penală. Nu, nu trebuie să vă placă felul cum noi, USR-ul, conducem orașul. Sunt sigur că putem face lucrurile mai bine, iar criticile ne ajută să progresăm. Dar acest tip de agresivitate mârlănească nu are ce căuta nici în societate, cu atât mai puțin în politică. Nici aici, la Brașov, și nici nicăieri altundeva.”, a scris Allen Coliban pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.