Organizatorii de evenimente vor beneficia de aceeași schemă de ajutoare de stat ca cei din industria Horeca

Organizatorii de evenimente vor beneficia de aceeași schemă de ajutoare de stat ca cei din industria Horeca. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, fiind for decizional. În cadrul acestui proiect sunt vizați aproximativ 74.000 de beneficiari.

Aceste ajutoare pot fi cumulate cu alte măsuri de sprijin acordate în baza secţiunii 3.1 din Comunicarea Comisiei Europene – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91 I/01), cu modificările şi completările ulterioare, în limita plafonului echivalent în lei al sumei de 1.800.000 euro, precum şi cu ajutoare acordate în temeiul altor secţiuni ale comunicării, în conformitate cu dispoziţiile din secţiunile specifice ale acesteia cu privire la cumul.

Din grantul acordat, beneficiarii pot achita obligaţii fiscale şi alte creanţe bugetare care se înregistrează la plată după data acordării ajutorului de stat şi până la expirarea perioadei de 6 luni, respectiv 12 luni de la data primei plăţi, stipulează proiectul.

Sursa foto, electriccastle.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.