Pactul Alianța Orașelor Verzi se va semna la Brașov, în cadrul Forumul Orașelor Verzi, 5 septembrie

În cadrul Forumului Orașelor Verzi din Brașov, care va avea loc în perioada 5- 7 septembrie 2023, șase orașe din România vor semna Pactul Alianței Orașelor Verzi din România. Acest pact este un angajament puternic al acestor orașe de a colabora pentru a facilita tranziția la neutralitate climatică.

„La prima ediție a Forumului Orașelor Verzi, am fost primul oraș din Europa care a semnat ediția cu țintele revizuite ale Convenției Primarilor privind clima și energia. Ne-am angajat să reducem cu 55% emisiile de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2050 să atingem neutralitatea climatică. Flota de mijloace de transport electrice și hibride și parcul fotovoltaic de la Stupini care va asigura independența energetică pentru consumul public din Brașov sunt doar două exemple că luăm în serios acest angajament. Alianța Orașelor Verzi, prin care Timișoara,  Reșița, Lugoj și Arad își asumă să conlucreze și să se sprijine sub toate aspectele pentru implementarea de proiecte sustenabile pentru comunitate, arată că nu suntem singurii în România care își doresc să atingă aceste obiective. Brașovul este un oraș care în mod firesc trebuie să facă parte din această alianță și mă bucur că extinderea ei se face la Brașov, în cadrul celui mai important eveniment de mediu din România“, a declarat primarul Allen Coliban.

La Conferința Internaționale de Politici Publice de Mediu, parte din Forumul Orașelor Verzi, în data de 5 septembrie vor avea loc: deschiderea oficială, o dezbatere cu primarii semnatari ai Alianței Orașelor Verzi din România și o sesiune de prezentare a unor soluții inovatoare pentru tranziția climatică a fostelor capitale verzi europene: Grenoble si Ljubljana.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Moderată de Grațian Mihăilescu, expert în dezvoltare urbană durabilă de la UrbanizeHub, dezbaterea va aduce în prim-plan liderii orașelor de referință, precum Allen COLIBAN (Primarul Municipiului Brașov), Ciprian CIUCU (Primarul Sectorului 6, București), Radu MIHAIU (Primarul Sectorului 2, București), Constantin TOMA (Primarul Municipiului Buzău), Elena LASCONI (Primarul Municipiului Câmpulung) și Mihai GÎRBACI (Primarul Orașului Darabani).

Dezbaterea urmărește să exploreze proiectele inovatoare, planurile de viitor ale primarilor pentru comunitățile lor și provocările cu care se confruntă în implementarea unor soluții de dezvoltare sustenabilă.

În plus, pe lângă dezbatere, Forumul Orașelor Verzi va fi marcat și de semnarea Pactului Alianței Orașelor Verzi, inițiativă prin care primarii semnatari își propun să unească eforturile pentru a aduce transformări durabile în comunitățile lor. Acest eveniment de referință va marca angajamentul orașelor românești pentru un viitor mai verde și mai durabil.

Citeste și:  Tiroliana 7 Scări va funcționa doar în weekend

UrbanizeHub este organizația care facilitează acest proces, cu scopul de a promova comunitățile urbane care își asumă o viziune de oraș verde și pentru a demonstra atât la nivel național, ministerelor de resort, dar și la nivel european, Comisiei Europene, că o parte din orașele din România doresc să atingă obiectivele Green Deal și doresc să devină neutre climatic. Totul pentru orașe verzi, orașe sustenabile, care să ofere calitatea vieții spre cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.