Panica, armă electorală. Deputat: ‘Politicienii derutează electoratul prin deturnarea atenției’

Iftimie Neculai, deputat neafiliat, atrage atenția politicienilor în condițiile amenințătoarei epidemii cu coronavirus, că exploatarea panicii ca pretext pentru escaladarea înfruntării politice este nedemnă pentru un om politic, pentru un partid politic.

„Mai puternică şi mai periculoasă decât orice calamitate este panica. În caz de cutremur, de epidemie, război, naufragiu, incendiu, accident, panica are o capacitate uriaşă de a înmii urmările dramatice.
Să fii responsabil, să fii conştient de riscuri, să-ţi asumi hotărâri dure (dar foarte necesare) sunt dovezi de inteligenţă şi maturitate politică. Acesta este sensul măsurilor luate de autorităţile din ţara noastră în condiţiile ameninţătoarei epidemii cu coronavirus.
Exploatarea panicii ca pretext pentru escaladarea infruntării politice este nedemnă pentru un om politic, pentru un partid politic. Nu poţi să aduni voturi prin derutarea electoratului, prin deturnarea atenţiei, prin minimalizarea subiectelor cu adevarat importante. Această exploatare politică a panicii duce la o tulburare generală a electoratului. Voinţa populară exprimată la urne este astfel alterată în mod premeditat.
Critica de dragul criticii este un demers politic steril. Atacul politic, mai ales în circumstanţe de gravitate publică, nu construieşte nimic. Nu poate genera decât o cale politică ruinătoare pentru cetăţeni.
Am fost trimişi în Parlament pentru a netezi calea României spre progres, prin democraţie asumată, nu pentru a descoperi noi arme politice, cum ar fi panica exploatată la rece de capetele înfierbântate ale unora”, a declarat Iftimie Neculai.

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.