Panouri fotovoltaice gratis pentru brașoveni: Cum se pot obține

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice, care ar fi trebuit să se închidă pe 10 iulie 2019, a fost prelungită până în 11 octombrie 2019. Proiectele sunt finanțate prin Administrația Fondului de Mediu și solicitările trebuie depuse la Consiliul Județean Brașov de către primăriile pe raza cărora se află aceste gospodării. În urma verificării administrative, Consiliul Județean transmite dosarele spre analiză la autoritatea finanțatoare, Administrația Fondului de Mediu. 
Conform Anexei la Ghidul solicitantului, în județul Brașov sunt în prezent 295 de gospodării izolate, neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, pe raza a nouă localități, și anume: Săcele (29 gospodării izolate), Bran (4 gospodării izolate), Hărman (100 gospodării izolate), Holbav (47 gospodării izolate), Berivoi (8 gospodării izolate), Șercaia (6 gospodării izolate), Tărlungeni (50 gospodării izolate), Zizin (50 gospodării izolate), Ucea de Jos (o gospodărie izolată). Astfel, primăriile Săcele, Bran, Hărman, Holbav, Recea, Șercaia și Tărlungeni pot beneficia de acest program, dacă depun dosarele de finanțare conform Ghidului solicitantului. 
Tóásó Imelda, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, a precizat că până în data de 10 iulie doar o singură primărie, cea din Holbav, a depus un dosar de finanțare în vederea instalării sistemelor fotovoltaice pentru un număr de 39 gospodării izolate, valoarea finanțării solicitate fiind de 975.000 lei. 

Citeste și:  70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.