„Parada de Aur a Faraonilor” – 22 de mumii regale, mutate cu fast într-un nou muzeu din Cairo

Rămășițele mumificate ale celor 22 de regi și regine din Egiptul Antic au fost mutate sâmbătă, la Cairo, de la Muzeul Egiptean, unde se aflau de mai mult de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene. Mumiile au fost mutate în cadrul unei procesiuni numite „Parada de Aur a Faraonilor”. După dezastrele din ultimele zile, când zeci de oameni au murit după un accident feroviar și prăbușirea unei clădiri din Cairo, oamenii au început să vorbească despre „blestemul faraonilor”.


“Se întâmplă o dată într-o viață și o dată la câteva sute de ani! Ce? Să învie Marii Faraoni! Să stea în fața noastră, să ne salute din Cerurile Zeităților, înainte de a pleca din nou în somnul lor adânc, de unde ne veghează! Nu se întâmplă zilnic să fim contemporani cu trecutul și cu Faraonii, contemporani unor astfel de timpuri! Dar iată, am fost, iar asta este o mare binecuvântare!”, transmite Ramona Sandrina Ilie, jurnalist stabilit în Egipt.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

Ieri, 3 aprilie, Ramses II, Ramses V, Ramses VI, Ramses IX, Seqnen Ra, Thutmose I, Thutmose II, Thutmose III, Thutmose IV, Siti I, Siti II, Merenptah, Seqenenre Taa, Queen Hatshepsut, Queen Mert Amon, Amenhotep I, Amenhotep II, Amenhotep III, Queen Ahmose-Nefertari, Queen Tiye au pășit din nou pe tărâmurile Marelui RA, tărâmurile soarelui!

Egiptul și Egiptenii au fost din nou, urmașii demni, descendenții direcți de sânge, ai marilor Faraoni, fondatori ai unei Civilizații unice și fără precedent, Mama tuturor civilizațiilor și ai lumii.

Preț de câteva ore cei prezenți au fost transpuși în timp și i-au putut conduce pe cei 22 de Faraoni, către noul lor lăcaș de odihnă. Marii Regi ai Egiptului au fost însoțiți cu mare cinste și fast, așa cum merită, pentru tot ceea ce au construit și au lăsat în urma lor.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

“Un moment istoric unic în viață, realizat impecabil de către Președintele Abdel Fattah El-Sisi, Guvernul Egiptean și Egipteni, pentru care, le mulțumesc cu deosebită emoție și gratitudine! Tahia, Rais El-Sisi! Tahia, Masr! Tahia, Masreen! ???“, mai adaugă sursa citată.

Cele 22 de mumii vor fi expuse publicului larg la Muzeul Național al Civilizației Egiptene timp de 15 zile după paradă. Acestea vor fi prezentate individual alături de sarcofagele lor, într-un decor care va aminti de mormintele subterane ale regilor şi vor fi însoţite de o biografie.

În lunile următoare, țara urmează să inaugureze cel mai mare muzeu arheologic din lume, Marele Muzeu Egiptean de lângă Piramidele din Giza. Proiectul grandios va adăposti colecţiile faraonice ale Muzeului din Cairo, între care comoara regelui Tutankhamon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.