Parlamentul va marca 20 de ani de la aderarea României la NATO

Parlamentul se va reuni mâine în ședință comună pentru a marca 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și 75 de ani de existență a NATO. Pe agenda legislativului de săptămâna aceasta se află și proiectul privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă, precum și cel referitor la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

La Camera Deputaților, comisiile de specialitate vor dezbate noile reglementări privind asigurarea de răspundere civilă obligatorie (RCA). Proiectul de lege, adoptat deja de Senat, prevede amenzi semnificativ mai mari pentru șoferii care circulă fără RCA, de 15 ori mai mari decât în prezent. De asemenea, se introduce posibilitatea despăgubirii în regie proprie a mașinilor avariate, cu o sumă maximă de 400 de euro.

Citeste și:  Direcția de Asistență Socială Brașov organizează selecția asociațiilor pentru subvenții în 2024

La Senat vor începe dezbaterile asupra ordonanței de urgență privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, programate pentru data de 9 iunie. Ordonanța a fost adoptată de Guvern pentru a reduce costurile organizării alegerilor și a crește participarea la vot.

Parlamentul va continua să lucreze în această săptămână pentru a adopta o serie de legi și proiecte de lege importante pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.