Părtășia dintre Primăria Brașov și Clubul NHBike, pentru distrugerea Masivului Postăvarul

Reacție incredibilă a Clubului NHBike, care sare în apărarea Primăriei Brașov, după ce aceasta a intrat cu buldozerele în Masivul Postăvarul pentru a amenaja un traseu de mountain-bike. NHBike atacă brașovstiri.ro pentru poziția pe care a adoptat-o în apărarea Masivului Postăvarul, în forma pe care Dumnezeu a lăsat-o. Această reacție dezvăluie o părtășie între NHBike și Primăria Brașov în distrugerea Masivului Postăvarul, lucru recunoscut chiar prin dreptul la replică transmis de NHBike „Acest proiect este o donatie facuta integral de NHBike comunitatii din Brasov. Ne dorim aceste trasee de peste 10 ani si Romania este singura tara din Europa care nu are un Bike Park”.

Poate că membrii NHBike își doresc aceste trasee, dar ei nu sunt singurii locuitori ai Brașovului. Este importantă dorința întregii comunități, iar o donație a Clubului nu justifică mutilarea cu buldozerele a Masivului Postăvarul.
Nicio clipă brasovstiri.ro nu a făcut legătura sau confuzia între traseul din Postăvarul și Drumul Gorița, dar am avut în vedere dorința și reacția comunității brașovene care cere conservarea naturii așa cum este ea.
De altfel, cel mai titrat mountain-biker al României, Maximilian Munteanu, a realizat cu prilejul protestului împotriva construirii Drumului Forestier Gorița, un clip în care arată ce înseamnă un drum pentru mountain-bike: natură virgină, lucru subliniat de celebrul Maximilian Munteanu. Și pentru cei care nu pot pricepe acest lucru s-a și filmat pe un astfel de traseu: în clip nu apaer nici poteci amenajate și nici buldozerele aplaudare de NHBike.
Pentru o corectă informare redăm poziția lui Maximilian Munteanu cu explicațiile aferente în clipul realizat de acesta cu comentariile lui, clip realizat pentru salvarea pădurii:

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări
https://youtu.be/BN3hRpfWJ0c

Pe de altă parte nu putem să nu observăm părtășia dintre Clubul NHBike și Primăria Brașov: dreptul la replică a fost trimis de purtătorul de cuvânt al Primăriei, domnul Sorin Toarcea și nu expediat pe adresa de mail a site-ului brasovstiri.ro.
Clubul NHBike, spune în dreptul la replică faptul că niciun copac nu va fi tăiat, deși în imaginile trimise chiar de membrii comunității NHBike și distrubuite de Primăria Brașov se vede clar că buldozerele excavează la rădacina unui pom, iar acesta stă să pice. Cu alte cuvinte brașovenii sunt mințiți în față.

Mai grav decât atât internauții vorbesc despre posibilitatea ca traseul mountain-bike, să străbată un eventual sit arheologic în zonă: există vreo expertiză de specialitate în zonă?
În plus, materialul incriminat de NHBike, „ULTIMĂ ORĂ: Scripcaru a intrat cu buldozerele în Masivul Postăvarul. Primarul calcă în picioare voința brașovenilor”, cuprindea integral comunicatul de presă al Primăriei Brașov, însoțit de pozele realizate de NHBike, tocmai din dorința de a înlătura orice dubiu privind subiectivismul nostru.
De altfel, atât comunicatul, cât și pozele și filmele se gasesc pe site-ul Primăriei.
Asadar, considerăm că acest demers de mutilare a Masivului Postăvarul nu este în acord cu dorința comunității brașovene, care în urmă cu câteva zile a ieșit în stradă pentru apărarea pădurii. Începerea lucrărilor la acest traseu reprezintă, clar, o încălcare a voinței comunității brașovene. Dată fiind poziția brașovenilor, orice intervenție în zona forestieră a Brașovului, trebuie să se facă, numai prin consultarea și cu acordul comunității.
Cât despre traseul, așa-numit pentru mountain-bike, rămânem la ideea că fiecare trebuie să stabilească, obiectiv, locul în care se plimbă cu bicicleta: pe drumuri amenajate, și atunci nu este din comunitatea mountain-bike, sau pe teren virgin, așa cum explică celebrul Maximilian Munteanu și atunci se poate mândri cu numele de mountain-biker.
brasovstiri.ro rămâne în continuare în slujba comunității brașovene și va urmări, în vederea informării brașovenilor, orice derapaj al Primăriei Brașov, indiferent de numele instituțiilor, asociațiilor sau grupurilor de interese, implicate în aceste excese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.