Pasagerii care au certificat digital Covid, nu mai trec prin controlul DSP de la aeroportul Otopeni

Începând de astăzi, 13 iulie, toţi pasagerii care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă, din ţări aflate pe lista galbenă, pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, notează Agenția de presă Rador.

Compania precizează că documentele/ certificatele emise în UK (sau în țări din afara UE) nu sunt valabile PENTRU ACCESUL PE CULOARUL VERDE.

„Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Citeste și:  Brașoveanca Timea Lőrincz, prezentă în Geneva la o vizită de lucru

Compania recomandă pasagerilor care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să-şi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau de pe site-ul Ministerului de Externe.

„Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm”, a mai transmis CNAB.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

Sursa foto, Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.