‘Paștile’ au fost sfințite cu anticipație, după Liturghia din Joia Mare

Aproximativ 2.000 de pachete cu pâine binecuvântată care se numește în popor „Paști” vor fi distribuite în zilele de vineri, sâmbătă și duminică credincioșilor din Capitală.

Pâinea aceasta se binecuvintează cu agheasmă și se stropește cu vin de obicei la Liturghia din noaptea de Înviere. Anul acesta, „Paștile” au fost sfințite cu anticipație, după Liturghia din Joia Mare, pentru a fi distribuite credincioșilor care nu pot veni la biserică, întrucât participarea lor la slujbe este interzisă din cauza pandemiei.
Cu anticipație am binecuvântat și sfințit acest Paști care reprezintă pe Hristos – Mielul Pascal ca o binecuvântare, ca o consolare, ca o mângâiere, a spus Patriarhul joi, 16 aprilie.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

„Așa după cum ați auzit în rugăciune, pâinea aceasta reprezintă Mielul Pascal, pe Hristos – Mielul care ridică prin jertfa Sa păcatul lumii, păcatul neascultării protopărinților Adam și Eva, dar și păcatele lumii, pentru că toate păcatele derivă din păcatul neascultării oamenilor de Dumnezeu”.

Preafericirea Sa a amintit că „Paștile” se consumă „înainte de a ciocni ou roșu în noaptea de Paști, după ce la biserică se termină Sfânta Liturghie”.

Părintele Patriarh a subliniat că „Hristos este Mielul lui Dumnezeu care S-a jertfit pentru mântuirea lumii”, iar „Taina Sfintelor Paști este taina iubirii jertfelnice a lui Hristos pentru iertarea păcatelor și dobândirea vieții veșnice de cei care cred în El, îl iubesc pe El și împlinesc în viața lor voia Lui”.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Cele două mii de pachete care conțin câte „trei prescurele” sfințite de Patriarh ca semn de „binecuvântare, de încurajare, de întărire” vor ajunge la domiciliul credincioșilor care, în general, țin legătura cu Biserica.

„Paștile” vor fi distribuite în special de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, conform prevederilor din acordul Patriarhiei Române cu MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.