Patriarhul Daniel a sfințit capela amenajată în incinta Parlamentului

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit luni seară Capela „Sfântul Apostol Andrei” înființată în Parlamentul României, informează agenția de presă Basilica.

După slujba de sfințire, Patriarhul Daniel a rostit un cuvânt în care a evidențiat existența de capele sau paraclise în parlamentele diverselor state ale lumii, în aeroporturi, spitale sau alte spații publice și a catalogat aceste spații de rugăciune ca fiind „izvoare de pace, bucurie și speranță”.

Patriarhul a menționat apoi că în istoria poporului român, Sfatul Țării și apoi Camera Deputaților s-au aflat lângă Catedrala mitropolitană (actualmente patriarhală), iar acum Parlamentul României se află în vecinătatea Catedralei Naționale cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României”.

Citeste și:  Concert de muzică corală susținut de Vocal Pur, la Biserica Neagră din Brașov

Părintele Patriarh a spus că sfințirea capelei din parlament are o semnificație spirituală deosebită: „Evidențiază legătura dintre rugăciune și comuniune, dintre cult și cultură, inclusiv cultura politică, între activitate și comunitate instituțională, între libertate individuală și responsabilitate socială”.

Patriarhul Daniel a dăruit capelei mai multe cărți de cult: Biblia, Psaltirea, Ceaslovul și Triodul, iar pentru participanți cărți de rugăciune de dimensiuni reduse.

Sursa, basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.