Patriarhul Kirill al Moscovei spune că Rusia este o țară „iubitoare de pace”

Patriarhul Kirill, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, pe care i-a îndemnat să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face” și le-a spus că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului.

Kirill I, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina şi vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce priveşte acceptarea homosexualităţii, notează Reuters.

În primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina, Patriarhul Kiril i-a etichetat pe cei care luptă împotriva Moscovei ca fiind ”forţe ale răului”. Potrivit feţei bisericeşti, aceste „forţe ale răului” ar vrea să rupă unitatea istorică dintre Rusia şi Ucraina.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

De altfel, Ministerul rus al Apărării a negat, duminică că forțele sale au ucis civili în Bucea și susține că imaginile și știrile cu civilii morți și lăsați pe străzi în Bucea sunt false. Rușii susțin în unul dintre clipurile de pe rețelele de socializare cadavrele se mișcă, potrivit zdg.md.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.