Paturile ATI de la Spitalul Modular din Brașov au fost ocupate: Pacienții Covid sunt transferați la Făgăraș

Niciun loc liber la spitalul modular cu paturi ATI construit în curtea Spitalului Județean Brașov. Unitatea, destinată primirii și tratării pacienților Covid-19, a fost rapid ocupată, iar în prezent nu mai există paturi libere pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

Ca soluție de avarie, Direcția de Sănătate Publică Brașov a luat decizia transferării pacienților Covid din Brașov, aflați în stare gravă, la Spitalul Municipal din Făgăraș. După ocuparea celor 28 de locuri de la spitalul modular din Brașov, cele 20 de locuri de la Spitalul Municipal Făgăraș au venit ca o gură de oxigen pentru medicii Brașoveni.

Soluția este însă una de scurtă durată, avertizează cadrele medicale, care spun că în ritmul în care sosesc pacienții cu forme grave, cele 20 de paturi ar putea fi ocupate până la sfârșitul săptămânii.

“Am reuşit să creştem capacitatea cu încă 20 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19 la Făgăraş. Ne preocupă să eficientizăm modul în care lucrează medicii în celelalte secţii COVID deja existente, în aşa fel încât pacienţii să beneficieze de maximumul de calitate a acestui serviciu. În acelaşi timp, preocuparea noastră majoră merge către Spitalul Judeţean, care are secţia ATI, una dintre cele mai încercate în această perioadă. ATI-COVID este în continuare plin, în acest moment, toate cele 28 de locuri sunt ocupate cu pacienţi cu diferite forme de grave. Este o preocupare a noastră de a asigura şi la alte spitale terapia cu oxigen în forma avansată. (…) Spitalele vor să colaboreze între ele şi este un lucru foarte bun pentru comunitatea braşoveană”, a precizat Neculau, după o întâlnire cu directorii de spitale din judeţul Braşov.

Potrivit directorului DSP Brașov, în prezent se lucrează la realizarea unor puncte de triaj şi în zona prespitalicească, în aşa fel încât să fie redusă presiunea de pe camerele de gardă ale spitalelor principale.

“Sfătuim în acest sens populaţia să discute cu medicii lor de familie în aşa fel încât să existe un triaj eficient al simptomelor, iar prezentarea la camerele de gardă să se facă doar în cazul în care simptomele sunt grave. Precizez că, prin medicii de familie, există posibilitatea de programare la testare COVID la domiciliu, de către Ambulanţă”, a declarat dr. Neculau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.