Paul Georgescu, înotătorul român care a parcurs strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă în 9 ore

Potrivit Agerpres, Paul Georgescu a reușit să înoate peste strâmtoarea Cook, care separă Insula de Nord de Insula de Sud a Noii Zeelande. Aceasta reprezintă a șasea strâmtoare traversată de Paul în cadrul proiectului global de înot în ape deschise numit Oceans Seven.

Numai 27 de persoane au reușit să completeze provocarea cunoscută sub numele de „Everestul” înotătorilor. Paul Georgescu are încă de traversat Tsugaru Strait, Japonia, iar această etapă este programată pentru sfârșitul lunii iulie.

Paul Georgescu a petrecut 9 ore înotând în apă cu o temperatură de 17 grade Celsius

Strâmtoarea Cook leagă Insula de Nord a Noii Zeelande de Insula de Sud, conectând Marea Tasmaniei cu Oceanul Pacific de Sud. Distanța în linie dreaptă este de 22,5 kilometri, însă din cauza curenților puternici, traseul parcurs de Paul a fost de 29 de kilometri.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

Paul Georgescu a demarat traversarea Strâmtoarei Cook la doar 48 de ore de la sosirea sa în Noua Zeelandă, iar ajustarea la diferența de fus orar a reprezentat o altă provocare în cursul expediției sale.

În timpul traversării Strâmtoarei Cook, Paul Georgescu a avut alături o echipă dedicată, inclusiv managerul său, Iulian Zamfir, soția sa, precum și doi înotători importanți în domeniul înotului în ape deschise și înghețate: Ger Kennedy din Irlanda și Philip Rush din Noua Zeelandă, deținătorul recordului mondial pentru 2 și 3 traversări consecutive ale Canalului Mânecii.

Proiectul Oceans Seven implică traversarea a 7 dintre cele mai dificile strâmtori și canale din întreaga lume: Canalul Mânecii, Canalul Nordului, Canalul Catalina, Canalul Kaiwi, Strâmtoarea Gibraltarului, Strâmtoarea Cook și Strâmtoarea Tsugaru.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

sursa foto: Facebook Ger Kennedy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.