Paznicul unei societăți de dezmembrări auto, amendat pentru arderea de deșeuri compozite

25.000 de lei amendă pentru poluarea aerului! Este sancțiunea pe care a primit-o la acest sfârșit de săptămână un brașovean, paznic la o societate de dezmembrări auto, care a încercat să scape de reziduurile din curtea firmei, incendiindu-le.

Polițiștii locali s-au autosesizat la apariția unor imagini pe canalele de socializare, în care se vedea un fum dens și negru.

Un echipaj de la Biroul Rutier a fost dirijat de urgență în zona centurii CET-ului, unde a descoperit că mai multe persoane au dat foc la deșeurile din lemn compozit și unei gramezi consistente de anvelope, materiale depozitate în curtea unei societăți.

Toate aceste deșeuri arse scoteau un fum dens și înecăcios, astfel că polițiștii locali le-au solicitat persoanelor în cauză să stingă focul de îndată. La doar câteva zeci de minute de la incident, un alt echipaj de la Poliția Locală s-a întors pentru a monitoriza zona.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Nu mică le-a fost mirarea atunci când au constatat că, în exact aceeași curte, un bărbat ardea anvelope auto uzate, printre caroseriile dezmembrate. Politistii locali de la intervenții l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei (conform art. 96 alin(3) pct. 4 din OUG 195/2005) pentru că nu a oprit activitatea de poluare a aerului la solicitarea echipajului rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.