Pe 14 decembrie se închide Târgul de Crăciun din Piața Sfatului

Deschis în 1 Decembrie 2018, Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului se va închide în 14 ianuarie, când este Revelionul pe rit vechi (sărbătorit de cetăţenii din Republica Moldova sau de cei din Rusia, care vin în număr mare în România pentru a petrece sărbătorile de iarnă). O zi mai târziu, în 15 ianuarie, va începe şi stingerea iluminatului de sărbătoare din Centrul vechi al Braşovului. „Demontarea decoraţiunilor de sărbători va începe modelele de pe stâlpii de iluminat public. În ultima etapă se va demonta iluminatul ornamental din Piaţa Sfatului şi va fi despodobit bradul de Crăciun de aici”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

„Bradul cu extensii” va fi folosit pentru repararea mobilierului urban
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a afirmat că lemnul de la bradul din Piaţa Sfatului va fi utilizat pentru repararea mobilierului urban de la locurile de picnic.
Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului are 31 de metri, are peste 70 de ani şi a fost adus dintr-o pădure din Vama Buzăului, de pe o proprietate a Municipiului Braşov. Arborele, deşi drept şi înalt, nu a fost unul prea reuşit, semăna cu o tuia gigantică, aşa că lucrătorii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Braşov l-au „cosmetizat” cu ajutorul unor brăduţi, iar pomul de Crăciun a căpătat o formă conică. Ulterior, a fost şi împodobit, iar după aprinderea luminiţelor, în data de 1 Decembrie 2018, „bradul cu extensii” (cum a fost poreclit) a fost extrem de apreciat de braşoveni şi turişti.
Pentru sărbătorile de iarnă care tocmai s-au încheiat, Primăria Braşov a montat ornamente luminoase pe str. N. Iorga, str. Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, Bulevardul Eroilor, str. Mureşenilor, str. George Bariţiu, Şirul Gheorghe Dima, str. C. Brâncoveanu, str. Prundului, str. Poarta Şchei, str. Grigoraş Dinicu, str. N. Bălcescu, str. Apollonia Hirscher, str. Postăvarului, str. Republicii, str. M. Weiss, str. Diaconu Coresi. La acestea se adaugă Parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa G. Enescu şi Piaţa Sf. Ioan. Pe strada Republicii au fost instalate 27 de portaluri luminoase, iar în Piaţa Sfatului a fost amenajată o fântână luminoasă.
Costurile pentru iluminatul de sărbători s-au ridicat la 100.000 de euro, o parte importantă a sumei fiind asigurată de operatorul serviciului de iluminat public.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Partajare1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.