Pe 14 septembrie se deschid creșele din Brașov: Actele necesare înscrierii copiilor

Creșele din Brașov se deschid la 14 septembrie, în interiorul fiecărei unități urmând să fie impusă o distanțare de minimum un metru între persoane, anunță viceprimarul Costel Mihai. Creșele trebuiau deschise la 1 septembrie, însă ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care urma să stabilească măsuri clare şi pentru activitatea acestor unităţi, în perioada epidemiei, a întârziat să apară.

„Într-un final, mult așteptatul Ordin comun nr. 5487/1494/01.09.2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2 (care a apărut în urma adoptării O.U.G. nr.141/19.08.2020) a fost emis. El nu prevede însă reglementări specifice şi pentru creșe, dar impune reglementări generale, specifice nivelului de învățământ preuniversitar, de educație timpurie. Ca de obicei, creșele, chiar dacă fac parte din sistemul de educație timpurie, au fost uitate din perspectiva reglementării deschiderii acestora. Cu toate acestea, am decis să le deschidem la aceeaşi dat[ cu toate celelalte unităţi de învăţământ, luând în considerare prevederile art. 3 și art. 4 din Ordin comun nr.5487/1494/01.09.2020, care impun niște termene, pentru evaluarea situației epidemiologice la nivel local, din partea Direcției de Sănătate Publică și a autorităților locale”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Până pe 14 septembrie, părinţii şi aparţinătorii trebuie să prezinte documentele medicale pentru intrarea copiilor în colectivitate. Documentele pentru înscrierea copiilor la creșă sunt aceleași ca în anii anteriori: avizul epidemiologic, adeverința medicală de intrare în colectivitate, eliberată de medicul de familie, pe baza analizelor medicale de exudat faringian și examen coproparazitologic.

Pentru respectarea normelor de distanţare, din cele 806 locuri în cele opt creşe publice din Braşov, vor fi disponibile doar 600.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.