‘Pe aripile cântecului’ sau… ‘On Wings of song’, la Bastionul Artiștilor

Nu, nu este numele unui film, este invitația lansată de doi dintre artiștii Filarmonicii Brașov pentru evenimentul muzical ce va avea loc la Bastionul Țesătorilor, marți, 28 iulie 2020, de la ora 19.00.
Soliștii Bogdan Costache – vioară și Ana-Maria Negrea – pian vă propun un Concert Cameral cu un program de excepție, bine conturat ce reflectă dezvoltarea lor artistică. Vor interpreta lucrări de Fr. Kreisler, A. Dvořák, J. Williams, E. Elgar, M. Ponce, S. Rachmaninov, J. Massenet, V. Monti, L. Godowsky – J. Heifetz.


Deși tineri, au colaborat cu artiști consacrați, cu Orchestre Simfonice din țară și din străinătate, au obținut diferite recunoașteri și, mai mult, sunt foarte creativi. Dar, în spatele oricărui artist și a oricărui eveniment muzical susținut există o poveste! Una completă și complexă care se
transformă în momente de apariție scenică și prezintă performanța artistică la scenă deschisă.
Publicul va asista astfel la povestea lucrărilor transpuse prin muzică și reunite astfel încât să stârnească interesul, dar și la povestea fiecărui artist, transpusă prin emoția pusă în interpretare.
Și aici, în cazul celor doi soliști, strădania a dat rezultate. Au pornit de mici, dintr-o “joacă serioasă”. Și a meritat!

Ca artiști, astăzi sunt recunoscuți și apreciați! Susțin concerte și transpun emoția cu finețe și sensibilitate, nu doar în culoare muzicală ci și în conținut. Aduc un aer proaspăt, care are în spate viziune, abordare și tehnică, dar mai ales dorința de a exprima muzica într-un mod emoțional și de impresie, aducând un plus de satisfacție pentru publicul prezent la evenimentele lor.
Spiritualitatea și sensibilitatea se îngemănează, rezultatul fiind unul convingător sub aspectul viziunii interpretative.
Evenimentul face parte din proiectul @Bastionul Artiștilor – Stagiunea Estivală 2020, inițiat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.
Apreciind după impactul și interesul manifestat pentru eveniment pe pagina oficială de Facebook a Filarmonicii Brașov, avem convingerea că aplauzele nu se vor lăsa prea mult așteptate!!!
Biletele se vor pune în vânzare marți, 28 iulie de la ora 17.00, la Bastionul Țesătorilor, prețul unui bilet fiind de 17 lei (10 lei eveniment + 7 lei intrare Bastion).

Repere profesionale…
Bogdan Costache, fost elev al Liceului de Muzică Tudor Ciortea, este violonistul care, în prima seară a Festivalului Cerbul de Aur, ediția a XIX-a a interpretat partea solist-instrumentală a piesei „You raise me up“, de pe balconul turnului Casei Sfatului.
La varsta de 7 ani își făcea debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Brașov. În 2004 a devenit membru la ” Colegiul PRO ” București, sub îndrumarea prestigioasei soprane Mariana Nicolesco și a violonistului Florin Croitoru, prilej care i-a oferit posibilitatea să susțină numeroase
recitaluri în România.
Încurajat și monitorizat de către profesorii Octavian Rațiu si Ilarion Ionescu-Galați, la vârsta de 15 ani părasește Brașovul pentru a-și continua studiile la București cu profesorul Valeriu Rogacev.
A evoluat ca solist cu numeroase orchestre precum Filarmonica Brașov, Filarmonica Arad, Royal Academy of London Orchestra, World Peace Philharmonic (Germania) Orchestra Operei Brașov, Orchestra Sinfonia București, Orchestra Internațională de Tineret,’’ CEI Youth’’ (Italia), sub
conducerea unor dirijori eminenți ca Sir Colin Davis, Justus Frantz, S.Pautza, I.Galati, C.Neagu, I.Curetti, F.Totan, N.Racu, I.Rusu, T.Ichim, C.Orosanu, P. Oschanitzky

În 2012 a câștigat o bursă de studiu la Royal Academy of Music, Londra, unde a studiat cu prestigiosul profesor român Remus Azoitei.
În prezent, Bogdan este prim violonist la Filarmonica din Brașov, cât și Concert Maestru al filarmonicii internaționale ’’World Peace Philharmonic’’ (Hamburg ), dar și al celebrei ‚’’ Philharmonie der Nationen’’ condusă de maestrul Justus Frantz.

Pianista Ana-Maria Negrea s-a născut în Moeciu de Jos şi a studiat la Liceul de Muzică din Braşov, la clasa cunoscutei şi preţuitei profesoare Corina Ibanescu, cu care a lucrat apoi şi la Facultatea de Muzică a Universităţii de Muzică din Braşov, dând şi examenul de master. Este o foarte bună interpretă de muzică de cameră, dedicându-se artei speciale de a acompania voci şi instrumente în egală măsură. În repertoriul pianistei se regăsesc lucrări de D. Scarlatti, A. Soler, J.S. Bach, F. Haendel, G .Ph. Tellemann, J. Haydn, W.A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F.
Chopin, F. Liszt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.