Pe autostrada Cristian-Râşnov muncitorii nu ar mai opri lucrul: Ce a stimulat hărnicia oamenilor

Autostrada Cristan-Râșnov începe să capete contur. Asta pentru muncitorii nu ar mai lăsa uneltele din mâini,lucrează și sâmbăta, şi nu ar spune nu dacă li s-ar propune să lucreze şi noaptea. Duminică, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a postat pe pagina de Faceebook un filmuleț cu mesajul: „Cu toate ca este sâmbătă, se lucrează la terasamente pe șantierul autostrăzii Comarnic – Brașov, secțiunea Cristian – Râșnov”.

Motivul hărniciei constructorului peste „prima de mobilizare”, promisă pe 20 mai de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, atunci când oficialul a fost la Râșnov.

„Astăzi (20 mai – n.n.) dăm startul lucrărilor. Finanţare există. Avem trecut acest proiect şi pe fonduri europene. Am semnat astăzi (20 mai – n.n.) contractul de finanţare. Vă asigur că acest tronson va fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract, semnat cu o firmă românească. Am vorbit cu constructorul. Vom începe o procedură de accelerare. Vom aloca nişte fonduri suplimentare pentru «mobilizare în permanență» pe şantier. Contractul de finanţare este de 200 de milioane, în timp ce contractul de lucrări este de 118 milioane de lei”, a declarat atunci ministrul Transporturilor.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Încurajat de accelerarea ritmului pe şantier, Cuc a adăugat că lucrările ar putea fi gata în acest an, nu în luna noiembrie a anului 2020, așa cum este prevăzut în contract. Fireşte, asta doar dacă Ministerul va avea fondurile necesare să susţină stimulentul promis.

Acest segment va avea o lungime de 10 km, din care 6,3 km în regim de autostradă și 3,7 km la profil de drum naţional cu 4 benzi, separate pe zona mediană. Segmentul pornește de lângă Cristian și se oprește lângă Râșnov. Unul dintre pasajele mari ale acestei autostrăzi trece prin localitatea Râșnov, între cartierul Romacril și restul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.