Pedale Salvatoare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Cu sprijinul Carrefour România, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Pedale Salvatoare”, Asociația pastel achiziționează și donează scaune rulante electrice pentru persoane cu dizabilități locomotorii, pentru a facilita accesul lor la un mijloc de deplasare mai eficient și a creşte semnificativ gradul de autonomie și independență a acestora.

„În #LumeaCarrefour, punem mare preț pe conștientizarea valorilor noastre de diversitate și incluziune, pe egalitatea de șanse, dar și pe normalizarea diferențelor care ne fac unici individual, dar mai buni împreună. Așadar, ne dorim ca prin inițiative precum proiectul <Pedale Salvatoare>, atât de necesare în societatea noastră și în mod deosebit în comunitățile vulnerabile, să construim, alături de partenerii noștri, o societate mai echitabilă și incluzivă și să contribuim la reducerea discriminării persoanelor cu dizabilități”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Citeste și:  Ministerul Afacerilor Externe marchează aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

„Proiectul „Pedale Salvatoare” este la a doua ediție, iar Carrefour România este partenerul nostru și în acest an. În cadrul primei ediții, am achiziționat împreună biciclete pentru cadrele medicale secundare din Fălticeni, iar anul acesta atenția noastră a fost direcționată către persoane cu dizabilități locomotorii. Lipsa unui scaun rulant sau folosirea unuia nepotrivit, afectează semnificativ calitatea vieții unei persoane cu dizabilități. Costul de achiziție al unui scaun rulant electric ajunge până la 1500 euro, un preț greu de susținut pentru multe familii vulnerabile din România. Mulțumim companiei Carrefour România pentru că ne ajută să ne îndeplinim misiunea #NicioLunăFărăoFaptăBună”, punctează Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.

Citeste și:  În data de 28 martie, Ciolacu a emis decizia finală privind închiderea magazinelor în weekend

Numărul persoanelor cu dizabilități locomotorii este copleșitor. La finalul anului 2022, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii și Adopții din cadrul Ministerului Muncii şi Protecției Sociale a comunicat un număr de 207.506 persoane cu dizabilități motorii.

Beneficiarii scaunelor rulante vor fi persoane cu dizabilități locomotorii din cadrul Asociației Conil, Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România (ASCHF-R), membri ai familiilor angajațiilor Carrefour, dar şi alte persoane vulnerabile, care nu au posibilitatea materială să îşi achizitioneze un astfel de echipament şi care se pot înscrie în proiect prin completarea formularului de înscriere, până la data de 19.03.2023, ora 18:00.  Selecția beneficiarilor finali va fi realizată pe baza unor criterii bine definite precum certificatul de dizabilitate locomotorie, venitul lunar, să nu dețină un alt scaun cu rotile electric și să aibă capacitatea de a folosi acest tip de scaun. Regulamentul complet al campaniei poate fi consultat pe pagina web a organizatorului, accesând acest link.

Citeste și:  Romfilatelia marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO cu o emisiune specială de mărci poștale

Scaunele electrice sporesc calitatea vieții comparativ cu scaunele cu rotile clasice prin durabilitatea lor și avantajul controlului electronic. Echipamentele care vor fi donate au o garanție de utilizare de minimum 10 ani, iar furnizorul asigură servicii de service, în cazul în care acestea se defectează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.