Pelerinaj la icoana Maicii Domnului – Vindecatoarea

Duminică la ora 11.00, la Biserica Schimbarea la Față (Micșunica), sosește în Brasov Icoana Maicii Domului, care a aparținut Sfântului Nichifor Leprosul, cel care deja de doua ori s-a aratat și ne-a incurajat, încredintându-ne ca boala aceasta ce a blocat planeta, este în grija sa și că ne va feri de tot raul ce l-ar putea ea face.

Multe din minunile sau vindecarile facute de el, s-au săvârșit prin binecuvântarea acestei icoane.

Ea va sta pentru inchinare la Biserica Micșunica, de pe data de 02 August, până pe data de 06 August (Joi ), când este hramul bisericii Micșunica.

Apoi, din seara de 6 August, va fi dusă la Mănăstirea „Sfântul Efrem cel Nou” din Cristian-Brașov, unde va sta până Duminică seara.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

La manastire, prin grija obștii și a comunității formate acolo sub îndrumarea Părinteui Staret Clement Mircea, vor fi făcute slujbe de noapte si alte rugaciuni specifice( precum Taina Sfantului Maslu), pentru alungarea bolilor,necazurilor si a fobiei nefirești ce s-au abătut asupra lumii, precum și asupra locuitorilor din Municipiului și Jud. Brașov, zone ce sunt propuse spre carantinare.

Icoana a fost dăruită sfântului Nichifor de către parinții din SFANTUL MUNTE ATHOS.

De curând, a fost restaurată la Sofia de către preoții bulgari, care apoi, din frățească și creștinească dragoste, au donat-o zilele acestea Mitropoliei Ardealului, și Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Acest demers duhovnicesc ce se desfășoară la Brașov, se organizează din dispoziția și cu binecuvîntarea Mitropolitului Ardealului IPS.Dr. Laurentiu Streza,
Autoritățile locale au acceptat acest pelerinaj, cu condiția respectării tuturor normelor caracteristice situației medicale din zilele acestea. Suportul logistic este asigurat de Ordinul Militar „Sf. Maria”, iar măsurile de ordine si legalitate sunt asigurate de Jandarmeria Brașov „Nicolae Titulescu”, sub comnda d-lui Comandant Paliștan Eli Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.