Percheziții în Brașov la persoane bănuite de trafic cu ţigări

Poliţiştii din Braşov au făcut 14 percheziţii în trei judeţe, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Mai multe persoane sunt suspectate că ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Braşov şi din localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare. Doi bărbaţi au fost plasaţi sub control judiciar.
”Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalitaţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, au efectuat 14 percheziţii, la data de 22 iunie a.c., în judeţele Braşov, Covasna şi Suceava, într-un dosar penal de contrabandă. Activităţile s-au desfăşurat la locuinţele mai multor persoane cu privire la care exista bănuiala că, în perioada martie-iunie 2019, ar fi deţinut la domiciliile lor şi ar fi vândut către diverse persoane din municipiul Braşov şi din localităţile învecinate ţigări de provenienţă Ucraina, fără timbru de accizare, deşi cunoşteau faptul că acestea provin din contrabandă”, a anunţat, luni, Poliţia Română.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul pentru benzile de circulație dedicate transportului în comun

Sursa citată a precizat că, în urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 7.600 de pachete de ţigări (peste 150.000 de ţigarete de contrabandă), precum şi 574 de litri de alcool, nemarcat fiscal cu timbru de acciză, pentru care nu există documente legale de provenienţă şi care era deţinut în afara antrepozitului fiscal.

De asemenea, au fost indisponibilizaţi 43.000 de lei, cu privire la care există indicii că provin din comercializarea ilegală de ţigări.

Poliţiştii au condus la audieri şase persoane, iar, în urma probatoriului administrat, au reţinut, pentru 24 ore, doi bărbaţi, de 51, respectiv 52 de ani, din judeţul Suceava şi judeţul Braşov.

Citeste și:  Locurile de muncă vacante cresc în primul trimestru din 2024, dar rămân sub nivelul din 2023

Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Braşov, iar, la data de 23 iunie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus, faţă de ei, măsura controlului judiciar.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic Braşov, Poliţiei Municipiului Braşov, serviciilor pentru acţiuni speciale Braşov şi Covasna, Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Suceava şi jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.