Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală la o firmă din Brașov

Astăzi, 13 mai 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează trei percheziții domiciliare, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul turismului.

Perchezițiile se desfășoară la sediul social, punctul de lucru și domiciliul contabilului unei societăți comerciale, în județul Brașov.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2016 – 2020, administratorul operatorului economic cercetat ar fi omis înregistrarea în contabilitate ori în alte documente legale, a tuturor veniturilor obținute din prestarea serviciilor turistice.”, a transmis comisarul de poliție Alina Ivan.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Totodată, în scopul împiedicării verificărilor financiare, administratorul și contabilul societății în cauză ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziția organelor de cercetare penală, documentele contabile ale societății, deși au fost somați în acest sens. 

Vor fi ridicate toate mijloacele de probă (evidențe contabile, echipamente informatice, evidențe extracontabile) ce urmează a fi administrate în probatoriu, pe parcursul urmăririi penale. 

Polițiștii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul a doi inspectori antifraudă din cadrul Direcției Generale Antifraudă Sibiu.

2 thoughts on “Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală la o firmă din Brașov

  1. La asa tupeu din partea operatorului economic, asa trebuie procedat!
    La mine a fost invers: am rugat ANAF sa imi controleze firma, fiindca nu am avut activitati cativa ani, si sa imi aplice impozit corespunzator unor acivitati „zero”, nu la salariul minim pe economie cum scria in acel COD Fiscal din 2009, total neconstitutional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.