PERCHEZIȚII la Brașov: Patru tineri, prinși la cumpărături cu bani falși

Patru brașoveni au fost reținuți de lucrătorii Biroului pentru Combaterea Criminalității Organizate Prahova în timp ce încercau să plaseze bancnote falsificate în magazinele din Ploiești.

Cei patru au intrat într-un centru comercial și au început să facă cumpărături, folosind bancnote cu valoare mare, cu care achiziționat produse ieftine, urmărind primirea restului, în bani oficiali. O vânzătoare și-a dat seama că a fost păcălită și a sunat la poliție.

Lucrătorii BCCO au descins în incinta centrului comercial și i-au ridicat pe falsificatori, prinzându-i chiar în momentul în care plăteau cu bani falși. Imediat au fost efectuate 10 percheziții la domiciliile lor din Brașov.

Anchetatorii au găsit în locuințele lor, obiecte susceptibile a fi folosite la contrafacerea bancnotelor (un laptop, o imprimantă, un laminator, un şubler de precizie, folii laminate şi alte ustensile), telefoane mobile, memory-stick-uri şi 13.900 de lei, respectiv 510 euro”, precizează IPJ Prahova.

Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Patru persoane au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv în această cauză.

Acţiunea, la care au participat şi poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov şi Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov şi jandarmi, a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, banii falși ar fi fost plasați în judeţele Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Covasna şi Bacău.

Ancheta este continuată pentru stabilirea intregii activități infracționale a suspecților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.