Percheziţii la suspecţi de trafic de droguri în Prahova și Brașov; 72 de persoane conduse la audieri

Poliţiştii şi procurorii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat, ieri – 20 iulie 2021, 11 percheziţii domiciliare, în Prahova şi Braşov, la persoane bănuite că au vândut droguri de risc şi mare risc în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit unor comunicate emise de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova şi DIICOT, din cercetări a reieşit faptul că membrii grupării ar fi comercializat canabis, cocaină, MDMA şi amfetamină către diverşi consumatori, până în prezent fiind identificate 60 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum de la aceştia.

“În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane au desfășurat activități de deținere și comercializare de droguri de risc și mare risc către diverși consumatori de pe raza localităților Sinaia, Azuga și Bușteni, la prețul de 60 lei gramul de cannabis, 60 lei comprimatul de ecstasy și 100 de euro gramul de cocaină. În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproape 250 de grame de cannabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manșoane pentru pistolalele cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul și distribuția drogurilor, precum și diferite sume de bani”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Citeste și:  Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o societate comercială din Zărnești

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate: aproape 250 de grame de cannabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 11 telefoane mobile, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manşoane pentru pistol cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul şi distribuţia drogurilor, precum şi diferite sume de bani. La audieri vor fi duse 72 de persoane.

La activităţi au participat procurorii DIICOT Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti şi Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.