Permisul de călătorie digital, lansat la mijlocul lunii aprilie!

Permisul de călătorie digital pentru rezultatele testelor covid şi certificatele de vaccinare va fi  lansat la mijlocul lunii aprilie ! Asociatia Internaţională a Transportatorilor Aerieni  a anunţat că documentul va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale. Permisul, în prezent în faza de testare, fusese planificat sa fie lansat la finalul lunii martie.


Vicepreşedintele regional al Asociatiei Internationalaie a Transportatorilor Aerieni ( IATA) pentru Africa şi Orientul Mijlociu, Kamil Alawadhi, a declarat miercuri că se aşteaptă la lansarea pe platforma Apple în jurul datei de 15 aprilie, şi ulterior pe o platformă Android.

„Dar aplicaţia va avea succes numai după ce va fi adoptată de companiile aeriene, de ţări şi de operatorii aeroporturilor”, a explicat Alawadhi. Acesta a adăugat că există un interes uriaş din partea operatorilor aerieni pentru permisul de călătorie digital.

Permisul IATA de călătorie va ajuta la facilitarea călătoriilor punând rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul de check-in.

Campania de vaccinare a sporit speranţele că vor fi permise mai multe călătorii, dar IATA susţine că statele trebuie să emită o dovadă digitală pentru a permite efectuarea călătoriilor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.