Persoanele neasigurate medical, acces la testarea pentru viruşii hepatici B, C şi HIV şi la terapiile specifice. Legea a fost promulgată

Persoanele neasigurate beneficiază de aceleași servicii ca și cele asigurate, cu privire la testarea pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C și/sau HIV și, ulterior, de acces la terapiile specifice, prevăd modificările aduse legii privind domeniul sănătății și codului fiscal, promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis.

Fondurile necesare pentru plata acestor servicii medicale se suportă de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, sub formă de transferuri către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Se creează posibilitatea ca, în situaţiile de risc biologic şi epidemiologic, Ministerul Sănătăţii să poată dispune organizarea la nivelul unităţilor sanitare, al farmaciilor comunitare/oficinelor comunitare rurale sau în cadrul Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti a unor centre care furnizează servicii de vaccinare, diagnostic, evaluare şi tratament.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.