Peste 1.000 de alergători la startul cursei organizate de Hospice Casa Speranței

Peste o mie de alergători vor alerga pentru pacienţii cu boli incurabile, sâmbătă, 13 iulie, pe Aleea de sub Tâmpa la cea de-a11-a ediţie a Crosului „Aleargă TU pentru EI”, organizat de Hospice Casa Speranţei, în beneficiul pacienţilor pe care îi au în îngrijire.

Cu fondurile strânse în acest an, reprezentanţii Hospice speră că vor putea acoperi costurile a 300 de zile de spitalizare pentru persoanele cu boli incurabile.

Pacienți Hospice în Cursa Speranței

Pe lângă traseele clasice, de 2, 4 sau 10 kilometri sau cursa copiilor, organizatorii au mai propus două trasee. Unul este Ştafeta, unde echipe de 3 persoane aleargă câte 2 kilometri fiecare, iar un altul este Cursa Speranţei.

În Cursa Speranţei s-au înscris aproximativ 50 dintre pacienţii Hospice. Între aceştia, şi Rodica Mirunescu, pacient al Fundaţiei din 2018, după ce a fost operată de un cancer la sân.

„Am venit în centrul Hospice în anii anteriori, ca voluntar, dar din 2018 sunt pacientă, am cancer la sân, am fost operată în noiembrie 2018 şi acum sunt în recuperare, fizică şi psihică. Hospice ne dă o speranţă de viaţă. M-am înscris la cursa de alergare pentru că am zis că vreau să arăt pacienţilor şi altora că se poate, cu un minim efort”, a explicat Rodica Mirunescu.

Cursele se vor desfăşura pe toată durata zilei şi sunt deschise pentru toate categoriile de vârstă şi experienţă în alergare.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

 „Crosul HOSPICE este mai mult decât o competiţie, este un eveniment în jurul căruia vibrează întreaga comunitate. Îi redescoperim cu bucurie în fiecare an pe cei care aleargă cu gândul la cineva drag, pe cei care se înscriu prima oară într-o cursă, motivaţi de dorinţa de a ajuta, pe alergătorii care revin an de an pentru că le-a plăcut tot ce am simţit împreună. Iar pentru ca toate acestea să se întâmple, suntem privilegiaţi să avem parteneri şi voluntari care au răspuns fără ezitare atunci când le-am propus să fim alături în această cursă a solidarităţii”, a declarat Mirela Nemţanu, directorul executiv al fundaţiei Hospice Casa Speranţei.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

La start va fi şi Ioan Fulică, un senior de 66 de ani, care a alergat încă de la prima ediţie în Crosul Hospice. La început alerga doar 4 kilometri, acum va alerga 10 kilometri și nu este un efort prea mare.

„De la prima ediţie particip, de când era în Parcul Titulescu. Această cauză este cea care mă determină să alerg. Nu sunt puţini cei din comunitate care ştiu despre acest cros sau problemele celor care merg la Hospice. Puţin de la fiecare poate rezolva multe probleme. 10 kilometri voi alerga, pentru unii poate e distanţă mare, pentru unii mai mică. Eu, de regulă, alerg la competiţii naţionale, de 21 şi 42 de kilometri”, a spus Ioan Fulică.

Pasionații de alergare, amatori sau profesioniști, care vor să își dedice efortul cauzei pacienților incurabili se pot înscrie online (până pe 10 iulie) pe team.hospice.ro, inclusiv în ziua evenimentului sau direct la locul Crosului, cu excepţia cursei de 10 kilometri şi a celei de Ștafetă.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Toți alergătorii vor fi recompensați, la final, iar cei mai rapizi vor primi diverse premii.

Hospice Casa Speranței este o organizație non-profit care furnizează servicii de îngrijire paliativă gratuite, pentru pacienții cu boli incurabile.

În cei peste 27 de ani de existență, Hospice a adus alinare pentru 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile și familiilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.