Peste 1.280 de brașoveni au completat chestionarul pentru actualizarea Planului Urbanistic General

La o lună de la lansarea consultării publice, un număr triplu de brașoveni, față de estimările firmei de proiectare, au completat chestionarul legat de problemele orașului.

 „Deși încă suntem în plină desfășurare a etapei de consultare a populației în cadrul procesului de actualizare a PUG-ului, pot spune că implicarea brașovenilor în acest proces este de apreciat. Numărul celor care deja au răspuns la chestionarul privind identificare problemelor cu care se confruntă municipiul Brașov este triplu față de cât își stabilise ca țintă firma de proiectare. Este cea mai bună dovadă că brașovenilor le pasă de cum va arăta orașul nostru peste 15 ani. Le mulțumesc tuturor celor care au completat acest chestionar și îi invit și pe ceilalți brașoveni să completeze acest chestionar, până în data de 26 aprilie. Este foarte important ca felul în care se va dezvolta Brașovul să fie fundamentat pe voința cetățenilor, iar ei să se simtă acasă în orașul lor“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Chestionarul, care poate fi completat până în 26 aprilie, cuprinde 39 de întrebări care vizează toate aspectele care îi fac pe brașoveni să locuiască aici, să-și aleagă un anumit cartier, dar și modalitatea în care anumite așteptări sunt îndeplinite, sau cum se raportează la alte cartiere ale orașului. Sunt întrebări care vizează evenimentele culturale, potențialul turistic, avantajele și dezavantajele Brașovului, problemele orașului pe termen mediu și lung și soluțiile propuse pentru aceste probleme, domeniile prioritare de alocare a banilor publici, evaluarea serviciilor edilitare și altor avantaje sau dezavantaje din cartierul în care locuiesc, zonele de interes din Brașov.

În ceea ce privește consultarea investitorilor și a profesioniștilor – celelalte două categorii care au fost implicate în consultarea publică alături de cetățeni – au fost realizate ghidurile pentru focus-grupuri și urmează stabilirea datelor la care vor avea loc acestea.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

În paralel, au fost realizate chestionarele, care urmează a fi definitivate și disponibile pe platforma online în luna mai, după analizarea și interpretarea rezultatelor focus-grupurilor, în cadrul cărora vor fi fost identificate categorii de probleme și nevoi specifice, suplimentare.

În momentul de față, actualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov se află în etapa de elaborare a studiilor de fundamentare, în cadrul căreia sunt realizate o serie de analize, printre care și analiza socio-demografică și economică. Aceasta etapă cuprinde identificarea problemelor cu care se confruntă Municipiul Brașov.

În această etapă, consultarea publică se realizează prin intermediul unor chestionare online (câte un chestionar specific pentru fiecare dintre cele 3 categorii de public: Cetățeni, Profesioniști, Investitori), dar și prin intermediul unor focus-grupuri și al unor webinarii care vor fi organizate pentru profesioniști și investitori.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Graficul elaborării PUG Brașov:

Etapa 1 – Sinteza și diagnoza PUG actual, elaborarea studiilor de fundamentare și formularea diagnosticelor – general și prospectiv;

Etapa 2 – Formularea propunerilor de actualizare; elaborarea formei preliminare a PUG Brașov;

Etapa 3 – Obținerea avizelor și a acordurilor pentru forma actualizată a PUG Brașov;

Etapa 4 – Definitivarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;

Etapa 5 – Predarea și integrarea Planului Urbanistic General în Sistemul Informațional Geografic – GIS.

Valoarea acestui contract este de 4.046.000 de lei cu tot cu TVA. Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023.      

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.