Peste 1.450 de tineri din România au câștigat permise gratuite de călătorie cu trenul în Europa

1.467 de tineri din România au câștigat permise gratuite de călătorie cu trenul în Europa. Aceștia pot călători pentru o perioadă de până la 30 zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. În plus, câștigătorii primesc și un card de reduceri pentru transport public, cazare, hrană, sport și alte servicii disponibile în toate țările eligibile. La nivel european, peste 35.300 de tineri în vârstă de 18 ani au fost selectați în runda din această primăvară.

Candidații selecționați vor călători individual sau în grup de maximum cinci persoane între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

„Programul DiscoverEU a fost lansat în urmă cu cinci ani, înregistrând de atunci peste un milion de înscrieri în rândul tinerilor dornici să participe. Acest număr impresionant de înscrieri evidențiază că tinerii noștri sunt interesați să cunoască alte culturi și să interacționeze unii cu alții. Știu și că tinerii țin foarte mult să edifice un viitor durabil, incluziv și frumos. De aceea, am publicat itinerariile noului Bauhaus european. Am convingerea că explorarea acestor orașe inovatoare și vizionare va fi o sursă de inspirație durabilă. Le urez tuturor participanților numai bine și să se distreze de minune în călătoria lor DiscoverEU”, a declarat, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Participanții vor călători cu trenul, dar se prevăd excepții astfel încât tinerii care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa la rândul lor. Această rundă de înscrieri face parte din programul Erasmus+RO și a cunoscut un interes mai susținut deoarece 2022 a fost Anul european al tineretului. În cadrul acestei runde s-au acceptat înscrieri din rândul tinerilor cetățeni, născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005, din statele membre ale UE, precum și din țările asociate Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia).

Tinerilor participanți li s-au oferit încă și mai multe ocazii de a întări dimensiunea educativă a acțiunii, cum ar fi reuniuni informative înainte de plecare sau întâlniri DiscoverEU în toată Europa. Mai multe informații cu privire la datele referitoare la fiecare țară sunt disponibile aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.