Peste 1.500 de pașapoarte au fost eliberate la Brașov de la începutul anului

În perioada 01-30 septembrie 2020, au fost depuse la ghişeul de primiri cereri din cadrul S.P.C.P. Braşov un număr de 1502 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:
1303 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
199 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

De asemenea, în perioada analizată, au fost preluate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate un număr de 527 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice. În total, în cursul lunii septembrie 2020 au fost analizate şi soluţionate 2029 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare. De asemenea, prin intermediul ghişeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Braşov, s-au eliberat 1727 paşapoarte, iar 50 pașapoarte simple electronice au fost transmise prin curier la domiciliul solicitanților.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City
În ceea ce priveşte activitatea referitoare la cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, în luna septembrie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 254 cereri, din care: 30 cereri primite la ghişeu;

224 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru un număr de 15 cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.

În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 263 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe, conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare, un număr de 79 restricţii de tip ”I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

De asemenea, au fost eliberate 18 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.