Peste 100.000 de persoane s-au înscris până acum în programul „Rabla pentru electrocasnice”

Peste 100.000 de persoane s-au înscris până acum în prima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a amintit că vineri începe alocarea de vouchere pentru trei categorii: mașini de spălat rufe/ vase și frigidere. Voucherul valorează 400 de lei pentru fiecare.

Conturile pot fi create până joi, 20 mai, ora 23:59. Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite, respectiv:

Etapa I – vouchere aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie).

Etapa II – vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (04 iunie-17 iunie)

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Etapa III – vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).

În paralel cu înscrierea solicitanţilor în programul guvernamental, prin crearea conturilor de utilizator se va desfăşura şi sesiunea de înscriere în vederea validării comercianţilor, realizată tot prin intermediul aplicaţiei informatice.

Bugetul alocat ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu faţă de sesiunea din 2019, când a fost alocată suma de 40 de milioane de lei.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) arată că peste 200.000 de persoane fizice ar putea accesa acest program în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.