Peste 1000 de igienizante de protecție, dăruite copiilor din zonele defavorizate ale Brașovului

Organizația „Aici pentru Tine” dăruiește, la început de an școlar, peste 1000 de igienizante de protecție, copiilor sărmani din zone defavorizate. Acțiunile de dotare a copiilor cu material de protecție sanitară au început marți, din a doua zi de școală, în localitățile Budila, Crisbav, Viștea de Jos, Acriș, Făgăraș, Târlungeni, Racoș și Brașov și vor continua până la sfârșitul săptămânii. „Voluntarii noștri se deplasează zilnic, la școlile din zonele defavorizate. Încercăm să identificăm, cu ajutorul serviciilor sociale, școlile care au copii aflați în sărăcie și să-i învățăm pe copii să adopte măsuri minime de protecție anti-Covid 19 și să împiedicăm crearea de focare de Covid în județul Brașov”, a declarat Adina Camelia Gál, președintele organizației.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Caravana cu dezinfectant este doar una dintre acțiunile întreprinse de organizația brașoveană, de la începutul pandemiei. În aprilie, organizația a facilitat donații în mese calde pentru medicii din linia I.

În următoarele trei luni, voluntarii organizației vor trimite în comunitățile defavorizate din Brașov, Tărlungeni și Budila peste 900 de pachete cu alimente de bază, 300 de produse de igienă și alte 300 pachete anti-Covid-19. Totodată, echipe de psihologi și asistenți sociali vor evalua starea psihică a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza cotractării economice, sau care prezintă stări depresive, au probleme de integrare în urma măsurilor de restricție din ultimele luni. Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din Județul Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.