Peste 12.900 de fapte contravenționale și 1.032 de permise de conducere au fost reținute, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 12.900 de fapte contravenționale și 1.032 de permise de conducere au fost reținute.

Ieri, 11 februarie, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 497 de acțiuni și au intervenit la 2.957 de evenimente, dintre care 2.538 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 31 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 40 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 12.902 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.096.723 de lei.

Citeste și:  Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 175 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 1.032 de permise de conducere, dintre care 412 pentru viteză, 163 pentru alcool și 15 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 478 de certificate de înmatriculare.

*

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 4.500 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Citeste și:  Celine Dion, revenire triumfală pe scenă la Jocurile Olimpice de la Paris

Au fost organizate 542 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 11.475 de autovehicule și legitimate 17.433 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 6.655 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 289 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 75 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 572 de permise de conducere, dintre care 100 pentru alcool și 248 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 288 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Citeste și:  Imnul național al României va fi celebrat și la Brașov

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.