Peste 19.500 de situații de urgență au fost înregistrate anul trecut în județul Brașov

Pe parcursul anului trecut, sirenele pompierilor brașoveni au răsunat pentru ca echipajele de salvatori să ajungă în cel mai scurt timp la urgențele semnalate prin 𝟒𝟓.𝟗𝟔𝟑 de apeluri la numărul unic de urgență 112, având o medie de 𝟏𝟐𝟔 de apeluri pe zi.

Astfel, în anul 2023 ISU Brașov a fost angrenat în gestionarea a 𝟏𝟗.𝟓𝟏𝟓 misiuni, 𝐜𝐮 𝐨 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝟓𝟒 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐩𝐞 𝐳𝐢. Dintre acestea, 𝟏𝟒.𝟓𝟖𝟗 au fost cazuri asistate de SMURD ( cu un număr de 𝟏𝟓.𝟏𝟖𝟎 de persoane asistate medical ), 𝟓𝟑𝟗 de incendii, 𝟓𝟏𝟓 pentru asistenţa persoanelor și 𝟗𝟐𝟒 pentru protecția comunităților. De asemenea, au avut loc 𝟕𝟔𝟐 de acțiuni preventive, precum recunoașteri și exerciții cu forme în teren.

Citeste și:  Soluție pentru nevoia de forță de muncă a firmelor din județul Brașov

Pe lângă misiunile de intervenție, inspectoratul nostru a fost implicat în activități de prevenire ale incendiilor și ale altor situații de urgență, care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Totodată, o preocupare deosebită am avut-o pentru sporirea gradului de siguranță a pompierilor, precum și de eficientizarea misiunilor, prin dotarea cu tehnică nouă și modernă. Aceste obiective au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Departamentului pentru Situații de Urgență, Consiliului Județean Brașov, precum și al autorităților locale.

De asemenea, s-a urmărit și pregătirea continuă a personalului, prin participarea la exerciții pe plan local și internațional, dar și prin misiuni de sprijin internațional, intervenind în statele afectate de situații de urgență deosebite.

Citeste și:  Misiunile pompierilor din minivacanța de Paște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.