Peste 20.000 de civili au fost uciși în Mariupol, de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Aproximativ 21.000 de civili, locuitori ai Mariupolului, au fost uciși de de la începutul invaziei ruse, a declarat marți primarul orașului-port, potrivit The Guardian, care citează Reuters. Și guvernatorul militar al regiunii Donețk raportează un bilanț similar – circa 22.000 de victime, potrivit CNN.

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a spus că este dificil de calculat numărul exact al victimelor. Și guvernatorul militar din Donețk, Pavlo Kirilenko, a afirmat că situația este „dificlă”.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Ucraina s-a abătut de la acordurile încheiate la o conferință de pace de la Istanbul și că discuțiile sunt într-o „fundătură”. Întrebat despre comentariile lui Putin, un membru al delegației ucrainene, Mihailo Podoliak, a spus că negocierile cu rușii sunt foarte grele, dar ele continuă.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Putin a susținut, de asemenea, că operațiunea militară a Rusiei decurge conform planului și că scopul Rusiei în Ucraina a fost să își atingă toate obiectivele și să minimizeze pierderile. Sfârșitul operațiunii militare depinde de intensitatea luptei, a spus liderul rus în urma unei întâlniri cu omologul său din Belarus, Alexsandr Lukașenko.

Foto. Credit line: Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.