Peste 240 de replici înregistrate după cutremurele care au lovit Turcia și Siria

Două sute patruzeci şi trei de replici ale cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria au fost înregistrate în regiunea de frontieră turco-siriană până în prezent, potrivit datelor furnizate de AFAD, organismul public de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia, informează DPA, conform Agerpres.

Acest bilanţ revizuit a fost anunţat de preşedintele AFAD, Yunus Sezer, marţi dimineaţă.

AFAD a informat că bilanţul puternicelor seisme care au zguduit ţara a ajuns la 3.381 de decese. Conform AFP, această cifră ridică la 4.890 numărul total al victimelor din Turcia și Siria în urma acestei serii de cutremure, cele mai violente care au lovit regiunea în ultimii aproape 100 de ani.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

Rula Amin, purtător de cuvânt al UNHCR pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, a declarat pentru DPA că din cauza numărul mare de replici, oamenilor le-a fost prea frică să rămână în casele lor, însă nu au avut unde să se ducă din cauza temperaturilor aflate la limita îngheţului. AGERPRES/ (AS – autor: Ana Alecu, editor: Florin Bădescu, editor online: Adrian Dãdârlat).

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.