Peste 300 de amenzi aplicate de polițiștii brașoveni pentru încălcarea normelor Covid

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. 

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Citeste și:  Grădina Zoologică Brașov sărbătorește Ziua Mondială a Măgarului

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 150 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat 2.050 de persoane,  au verificat  aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 280 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 320 desancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 sancțiuni pentru fapte dec natură economică,  valoarea totală a acestora fiind de 64.000 lei

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2.100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Citeste și:  Autobuzele RATBV 50 și 52 vor circula pe un traseu modificat luni și marți

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 33 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  și 75 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au  verificat 15 locațiiși au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au intensificat activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecțiesanitară și de distanțare fizică.

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor desfășura zilnic acest gen de activități. Nu dorim aplicarea de sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Citeste și:  FLY LILI a pus în vânzare bilete de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav spre noi destinații

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.