Peste 300 de amenzi aplicate la Brașov pentru încălcarea normelor Covid

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 30 octombrie 2020, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în timpul stării de alertă. 

De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. 

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov. 

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 165 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă. 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat peste 2100 de persoane, au verificat aproximativ 200 de mijloace de transport persoane și peste 200 de autovehicule. 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de aproximativ 30.000 lei.  

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Totodată, polițiștii au verificat peste 2400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimate peste 80 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 90 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, au verificat 47 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 63 de locații, aplicând 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1000 lei. 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 43 locații, au legitimat peste 40 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Citeste și:  Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. 

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. 

Vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii. 

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.