Peste 33.600 de candidaţi vor susține probele examenului național de bacalaureat, în a doua sesiune din 2024

Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat în a doua sesiune organizată în acest an, care va începe astăzi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Sunt candidaţi care urmează să susţină toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, doar pe cele nepromovate.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, în zilele de joi şi vineri va avea lor proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine vineri proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Citeste și:  Rezoluție – Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, reunite la Chișinău la Universitatea Tehnică a Moldovei

Pe 12 august este programată evaluarea competenţelor digitale, iar în zilele de 13 şi 14 august evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Conform datelor furnizate de Inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, iar peste 11.500 din promoţiile anterioare.

„Mult succes celor peste 33.600 de candidaţi care vor susține, începând de mâine, probele examenului național de bacalaureat 2024, în a doua sesiune organizată în acest an! Examenul va începe cu probele de evaluare a competențelor. Lucrările probelor scrise vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată. Vă anunț, în acest context, că, pentru a îmbunătăți procesul de evaluare digitalizată, am trimis deja formulare de feedback profesorilor asistenți și profesorilor evaluatori implicați în desfășurarea examenelor în această vară. Continuăm digitalizarea, pentru că este nu doar necesară, ci, așa cum au afirmat toți colegii profesori în discuțiile pe care le-am avut cu ei, extrem de utilă pentru eficientizarea procesului de evaluare”, a transmis ministrul Ligia Deca.

Citeste și:  Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin, în Râșnov, pe 30 septembrie

Probele scrise din sesiunea august 2024 se vor desfăşura după următorul calendar:

* 19 august – Limba şi literatura română – proba E.a);

* 20 august – Proba obligatorie a profilului – proba E.c);

* 21 august – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d);

* 22 august – Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate în data de 26 august (până la ora 12,00), iar contestaţiile se pot depune în intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de Bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.