Peste 36.000 de persoane au intrat în România în prima zi a anului; 2.134 de cetăţeni ucraineni

În data de 01.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 95.600 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 20.900 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 36.278 de persoane, dintre care 2.134 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 77,4% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 01.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.228.713 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Peste 67.000 de persoane au intrat duminică în România, dintre care 6.665 de ucraineni

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 10 de fapte ilegale (6 infracţiuni şi 4 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 828 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.850 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  Kids Tâmpa, din nou învingătoare în jocurile amicale

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.