Peste 400.000 de oameni au semnat pentru avort decontat

Pe 24 Aprilie „My voice, My choice” a început să strângă semnături, având ca scop protejarea egalității, justiției și respectul pentru drepturile omului, inclusiv cele reproductive.

Din cauza faptului că în Europa peste 20 de milioane de persoane nu au acces la avort in momentul actual vietiile oamenilor sunt în pericol. Lipsa acestei posibilități fie din cauza legii, fie din cauza situației financiare, duce de multe ori la situații dezastruoase, dupa cum s a observat de alungul aniilor, precum incercări de intrerupere de sarcină in condiții nesigure ce duc la probleme grave de sănătate sau chiar decese.

Până acum, în jur de patru sute de mii de oameni, care sunt cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, au ales sa susțină cauza „My voice, My choice”. Peste zece mii de oameni din România au semnat inițiativa ce insistă ca avortul sa fie sigur și accesibil oriunde in Uniunea Europeana, însă sunt necesare un milion de semnături ca aceasta să poată ajunge la Comisia Europeana. Mai multe ONG-uri și activiști care au inițiat „My voice, My choice” cer Comisiei Europene să ofere statelor membre UE sprijin financiar, în așa fel încât avorturile în condiții de siguranță să poată fi decontate fie că sunt făcute în spitale de stat sau private, singura condiție fiind ca acestea să respecte termenul limită de săptămâni de sarcină. Persoanele care sunt interesate de susținerea acestei inițiative, pot semna pentru a mări șansele succesului ei, accesând linkul:

Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

https://eci.ec.europa.eu/044/public/#/screen/home

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.