Peste 400 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Brașov au susținut proba scrisă de Limbă și literatură maternă

Peste 400 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov au susținut  astăzi proba scrisă de Limbă și literatură maternă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020).

La această probă de examen au fost prezenți 413 candidați, iar 8 au absentat. Niciun candidat nu a fost depistat cu temperatură peste maximul admis, toți cei care s-au prezentat la centrele de examen fiind primiți în săli. Niciun absolvent de clasa a VIII-a care ar fi trebuit să susțină astăzi proba de Limba și literatura maternă nu se află în izolare la domiciliu. Nu au fost semnalate incidente și niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Citeste și:  Atmosferă vieneză, în weekend, pe scena Operei Brașov!

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă  vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citeste și:  9 șoferi au fost prinși băuți la volan de polițiștii din Poiana Brașov, weekendul trecut

Rezultatele finale după prima etapă vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.