Peste 800 de poliţişti braşoveni vor fi la datorie în minivacanța de Paşte şi 1 mai

În perioada 30 aprilie – 03 mai 2020, aproximativ 860 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov vor fi angrenați în acțiuni menite să crească gradul de siguranță a cetățeanului, prin menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și vor continua activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse în contextul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Astfel, polițiștii brașoveni vor acționa în cadrul dispozitivelor instituite la nivelul întregului județ, zilnic, cu peste 200 de forțe de ordine și peste 100 de autospeciale, iar în noaptea Învierii Domnului, cu  aproximativ 250 de forțe și 120 de autospeciale.

Forțele de ordine planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere, unul fiind de prevenire și descurajare, iar al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. 

Polițiștii brașoveni vor acționa în zonele lăcașelor de cult, unde se desfășoară slujbele religioase, în zonele turistice și zonele de agrement de pe raza întregului județ Brașov, centrele și societățile comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră. Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor autovehiculului, să se asigure temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre, să evite depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase și să respecte regimul legal de viteză prevăzut pentru fiecare sector de drum pe care se deplasează!

Totodată, polițiștii brașoveni vor continua activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. De asemenea, vor continua activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri, să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, precum și pe cele privind deplasarea și să respecte normele legale în vigoare.

Reamintim faptul că, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 01 – 02 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase” se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Brasov.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.