Peste 88.000 de persoane au intrat marţi în România, dintre care aproape 7.000 de ucraineni

În data de 03.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 206.200 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.200 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 88.237 de persoane, dintre care 8.941 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 03.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.231.831 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Ministerul Educaţiei a stabilit datele pentru simularea Evaluării Naţionale şi a probelor scrise ale Bacalaureatului 2023

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 19 de fapte ilegale (11 infracţiuni şi 8 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 539.000 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 3.000 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 14 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 17 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  Atenţionare de călătorie MAE: Bulgaria - restricţii de circulaţie şi cod portocaliu de ninsoare

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.