Peste două treimi din măsurile cuprinse în pachetul „Sprijin pentru România” sunt active și produc deja efecte

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a confirmat luni că majoritatea măsurilor incluse în ”Sprijin pentru România” au fost deja aprobate la o lună după ce Coaliția de Guvernare a lansat acest program. Peste două treimi din pachetul de sprijin în valoare totala de 17,3 miliarde de lei sunt active și produc efecte. Implementarea acestor soluții de protecție pentru cetățeni și economie implică o finanțare din fonduri naționale și europene de 11,5 miliarde de lei, a spus premierul într-un comunicat al Guvernului.

În plus, oficialii de la Bruxelles au acceptat ca investitorii români să beneficieze de încă 412 milioane de euro sub formă de granturi pentru activități productive, a mai spus șeful executivului. Aceste fonduri sunt folosite pentru investiții cu impact major în economie, în transportul rutier, pentru compensarea pierderilor cauzate de creșterea prețurilor la carburanți, dar și pentru salarii în agricultură sau ajutoare pentru persoane cu venituri reduse.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Nicolae Ciucă precizează că guvernul pregătește și alte măsuri economice și sociale de sprijin, între care acordarea voucherelor de 30 de euro lunar elevilor care primesc burse sociale, programe de sprijin pentru tineri și de protecție și îmbunătățire a vieții copiilor instituționalizați.

Foto: gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.