Peste un kilogram de cocaină şi aproape 4.000 de comprimate de Ecstasy, descoperite la Brașov!

Peste un kilogram de cocaină şi aproape 4.000 de comprimate de Ecstasy au fost descoperite, la Brașov, de procurorii DIICOT și de ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, în urma mai multor descinderi, într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc. Acestea au valoare de piață de aproximativ 130.000 euro. Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar pentru șase dintre ele, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Săptămâna trecută, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 8 inculpați, în cadrul a trei dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Potrivit comunicatului, inculpații au desfășurat activități de comercializare de cocaină și ecstasy către consumatori, inclusiv minori, de pe raza municipiului Brașov.


Pe 11.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate peste 3.900 de comprimate de ecstasy și peste 1 kilogram de cocaină, cu valoare de piață de aproximativ 130.000 euro. De asemenea au fost ridicate și sumele de 7.800 de euro și 10.750 de lei.


Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a unui număr de 6 inculpați, iar, în cursul zilei de ieri, alți doi inculpați vor fi prezentați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie


Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Brașov, al lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov și al polițiștilor din cadrul Centrului Chinologic. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.