Petiția pentru Suplimentarea fondurilor EU pentru IMM atinge 4200 de semnături

Joi, 22 Octombrie, la ora 10:00 s-a deschis platforma de aplicare pentru Fonduri EU “Masura 2”, Capital de Lucru IMM. 

Cu totii stiam ca este singura noastra sansa de a trece urmatoarele 6 de luni de iarna fara a avea probleme grave si ca nu este o optiune sa nu primim ajutor.

S-a estimat ca in numai 7 minute s-au epuizat fondurile care se duc la aproximativ 4300 de firme si ca  17 000 de firme din lista de 21 500 de aplicanti, adica 20% din firme nu o sa primeasca nimic. 

Fondurile s-au epuizat pentru ca suma de 350 Mio euro alocata este mult prea mica pentru nevoile atator firme aflate in dificultate.

In plus, fondurile au fost alocate proportional cu cifra de afaceri, si anume 15% cu un maxim de 150 000 euro. Exact datorita acestui plafon de 150 000 euro fondurile s-au terminat intr-un timp record. Regula este ca nu putem folosi aceste fonduri pentru a plati salariile si credite. Acest ajutor de 150 000 euro pe firma este deci mult prea mare pentru a acoperi costuri de mare urgenta. 

In mod normal toate firmele care au aplicat si care sunt eligibile ar fi trebuit sa beneficieze de un ajutor. Nu se poate ca criteriu de repartizare a banilor este bazat in principal pe viteza de tastat la calculator.

Petitie prin care cerem suplimentarea fondurilor a adunat pana acum 4200 de semnaturi (azi la ora 12:00) in numai 2 zile si numarul creste in continuare. Urmariti numar de semnaturi apasand pe acest link:

Https://www.petitieonline.com/suplimentarea_fonduri_eu_masura_2_capital_de_lucru_imm

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastra ca sa ne facem auziti de catre Primul Ministru Orban, Ministrul Economiei Popescu si Ministrul fondurilor Europene Bolos. Cerem o intalnire vineri in Bucuresti la Ministri responsabili ca sa prezentam punctul nostru de vedere.

Anexa: 

  • Excel cu Lista firmelor care au aplicat cu suma ceruta de Fonduri EU si cifra de afaceri 
  • OUG 130/2020, in anexa 2 gasiti lista coduri CAEN eligibile pentru Masura 2
  • Ghidul cu procedura masura 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.